Life science karriärmässa på Medicon Village

Den 18 oktober är det rekryteringsmässa inom Life Science på Medicon Village i Lund. Ett tjugotal arbetsgivare inom bland annat biologi, medicin och kemi deltar.

Akzo Nobel och DTU bland andra, deltar. Arrangörer för rekryteringsmässan är Crossborder Öresund, Arbetsförmedlingen och Science Skills.

“Det finns stora utmaningar inom life science-branschen med brist på kompetenser som inte går att hitta inom en akademisk utbildning, t ex när det gäller det regulatoriska området, kommenterar Ursula Hultkvist Bengtsson, projektledare för Science Skills.

Kompetensförsörjningen kräver brett samarbete och eftersom it-mässor har visat sig effektivt provar vi det nu för en annan viktig bransch för Lund och hela Öresundsregionen. Att hitta rätt kompetens är en förutsättning för life science-branschens tillväxt i Sverige”, säger Carina Friis, chef för Arbetsförmedlingen i Lund.

Det samarbete som Storköpenhamn och Skåne har bedrivit sedan 2015 genom ett gränsöverskridande Life Science-projekt har varit framgångsrikt. Det har underlättat spridningen av jobbmöjligheter för erfaren arbetskraft och nyutexaminerade, enligt Ursula Hultkvist Bengtsson.

Publicerad 2016-10-14 av Redaktionen Kemivärlden Biotech med Kemisk Tidskrift i Nyheter

Karriärmässan samlade 500 besökande, 28 organisationer och bolag deltog med 73 st lediga jobb. Mässan fick mycket god feedback från utställarna, 4,6 på en 5-gradig skala.

Länk till uppföljande artikel i Skånska Dagbladet hittar du HÄR.

Länk till rekryteringsmässan hittar du HÄR.